Ook zo’n honger naar onze wedstrijd? Dat dachten we al. Daarom laten we cookies achter. Die helpen je altijd makkelijk je weg terugvinden naar onze pagina’s. Meer weten?

Updates & Events

Klaar om geïnspireerd te worden? Lees hier alles over onze events, workshops en co-creatiedagen. Stilzittten, daar doen we niet aan mee.

De winnaar is gekend!

Het was een moeilijke beslissing, maar de winnaar is gekend! Proficiat aan Carl en zijn team met het winnen van IdeaalDuaal 2020.

Wat we onthouden van het Ideaalduaal coaching event

De halve finalisten van IdeaalDuaal hadden 13 februari 2020 al met rood aangeduid in hun agenda. IdeaalDuaal hield die dag het ICC in Gent een heus coachevenement vol workshops, uitgebreide feedback en brainstorm momenten met specialisten uit het werkveld. Zo vertrokken de kandidaten een hoop wijzer huiswaarts. De deelnemers krijgen nu 1 maand de tijd om hun businessplan hélemaal on point te krijgen, om zo hopelijk één van felbegeerde finaleplaatsen te bemachtigen.

De halvefinalisten zijn gekend

Meer dan 100 inzendingen kwamen er op onze oproep om het werkveld en de opleidingswereld dichter bij elkaar te brengen. Daar zijn we uiteraard heel blij om. Na lang delibereren stemde onze jury uiteindelijk deze 12 ideeën naar de halve finale. Zij mogen meedingen naar het hoogste schavotje en de inspiratiereis met imec.istart.

Een goede pitch, wat houdt het in?

Pitchen of presenteren, sommige doen het met plezier en een lach, anderen panikeren al bij het horen van het woord ‘presenteren’. Maar wat velen niet weten: presenteren is te leren. En als het rijmt, dan is het waar, toch? Goed kunnen pitchen is essentieel om juryleden, investeerders en potentiële partners te overtuigen van jouw idee. Gelukkig hebben we enkele tips.

Een businessplan, hoe begin je eraan?

Zie een businessplan als de handleiding van je bedrijf. Je geeft meer uitleg over waar je bedrijf voor staat, welk product je aanbiedt en hoe je je idee gaat bekostigen. Het is belangrijk dat je tijdens het opstellen van je businessplan steeds rekening houdt met wie je klant is en hoe je je bedrijf positioneert.

Timemanagement - Wat is het en hoe begin je eraan?

Druk, druk, druk! Elke seconde telt in dat drukke leven van ons. Dus delen we je met veel plezier wat tips om je tijd zo efficiënt mogelijk in te vullen. Timemanagement heet dat. Kort gezegd, dit is het efficiënt inplannen van taken en het beheren van je tijd.

Brainstormtechnieken

Een goed idee bedenken is niet altijd makkelijk. Soms komt het spontaan terwijl je onder de douche staat, andere keren zit je muurvast naar een wit blad te staren. Gelukkig zijn er enkele technieken om de creativiteit in je hoofd helemaal los te weken.

Een goed idee bedenken, hoe doe je dat?

Een Eureka-moment terwijl je in bad zit, het is niet iedereen gegeven. Maar toch zijn er enkele trucjes om je innerlijke Archimedes volledig los te laten. Volg even het stappenplan en wie weet kom jij met het nieuwe nobelprijswinnende idee op de proppen.

Dit was IdeaalDuaal 2019

Wow! IdeaalDuaal 2019 zit er al op. Het was een editie vol ideeën, die zelfs de strafste Belgische CEO’s van hun sokken wisten te blazen. Benieuwd naar de winnaars? Scroll dan verder naar beneden.