Ook zo’n honger naar onze wedstrijd? Dat dachten we al. Daarom laten we cookies achter. Die helpen je altijd makkelijk je weg terugvinden naar onze pagina’s. Meer weten?

Privacyverklaring

Artikel 1. Algemeen

Het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - SYNTRA Vlaanderen hecht veel belang aan uw privacy en beschermt uw persoonsgegevens met toepassing van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Europese verordening 2016/679, hierna: “AVG”). Onze medewerkers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Deze privacyverklaring bevat essentiële informatie over hoe SYNTRA Vlaanderen, als verantwoordelijke voor de verwerking, uw persoonsgegevens verzamelt en gebruikt en met welk doel. Deze informatie is bedoeld om u in te lichten over de verwerking van uw persoonsgegevens bij het gebruik van onze website en de hieraan gerelateerde diensten, en over de rechten waarover u als betrokkene beschikt.

Artikel 2. Verwerken van uw persoonsgegevens

Deze privacyverklaring betreft persoonsgegevens van natuurlijke personen, met name gegevens die toelaten iemand rechtstreeks of onrechtstreeks te identificeren.

2.1 Informatie die u ons verstrekt

Als stakeholder of gebruiker kan u ons informatie verstrekken in onderstaande gevallen:

Contactformulier of correspondentie
Bij het invullen van het contactformulier op de website geeft u volgende persoonsgegevens op: voornaam, achternaam, e-mailadres en uw vraag of bericht. Indien u ons rechtstreeks contacteert (per e-mail, telefoon of brief) verwerken wij uw contactgegevens en de inhoud van deze correspondentie. Wij gebruiken deze gegevens enkel om uw vraag of bericht zo goed mogelijk te kunnen behandelen.

Events IdeaalDuaal
Wanneer u een van onze evenementen wil bijwonen, vragen wij u bepaalde informatie mee te delen die wij nodig hebben om uw deelname te registreren. Zo zullen wij meestal uw voornaam, naam en e-mailadres vragen. We verzamelen deze info op basis van uw toestemming (inschrijving) met als doel alle deelnemers correct te kunnen registreren.

Tijdens onze evenementen worden foto’s en sfeerbeelden genomen die nadien op onze website of sociale mediakanalen gepubliceerd kunnen worden. Het is steeds mogelijk om je te verzetten tegen de publicatie van identificeerbare foto’s door een email te sturen naar info@ideaalduaal.be met een verwijzing of link naar de betreffende foto(’s).

Inschrijving wedstrijd IdeaalDuaal

Bij deelname aan de wedstrijd, geeft u in het online inschrijvingsformulier uw voornaam, naam, e-mail, geslacht, geboortedatum, provincie, profiel, foto en idee in. U stemt toe met de verwerking van uw persoonsgegevens en met het wedstrijdreglement in het algemeen door deelname aan de wedstrijd. Deze gegevens worden alleen verwerkt binnen het kader van de wedstrijd, om uw concreet profiel en idee te registreren, u te kunnen contacteren en uw deelname persoonlijk te kunnen opvolgen.

2.2 Automatisch verzamelde informatie

Daarnaast wordt er ook automatisch informatie over u als gebruiker verzameld, met name om een optimale werking van onze website te garanderen. Dit doen we via het gebruik van cookies en andere technologieën.

Cookies
Cookies zijn kleine tekstfragmenten die op uw computer of mobiel apparaat worden opgeslagen wanneer u een website bezoekt. Op die manier kan uw browser in de toekomst uw apparaat herkennen aan de hand van de unieke informatie.

Cookies kunnen worden ingedeeld naargelang hun functie.

  • Essentiële cookies: dit zijn technische cookies die noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van de website. Deze kunnen niet worden uitgeschakeld. Zij zullen bijvoorbeeld de browserinstellingen lezen om de website zo optimaal mogelijk weer te geven.
  • Functionele cookies: deze cookies onthouden de voor u bepaalde keuzes of plaatselijke instellingen, bijvoorbeeld uw taalvoorkeur. Deze cookies zorgen voor sneller en efficiënter gebruik van de website.
  • Analytische cookies: deze cookies verzamelen statistische informatie, die geanonimiseerd gebruikt worden om onze website te verbeteren. Zo kunnen wij bijvoorbeeld nagaan welke pagina’s veel bezocht worden en welke pagina’s niet voldoende zichtbaar zijn.

Daarnaast wordt er ook een onderscheid gemaakt op basis van hun oorsprong. Wanneer we spreken over first party cookies, bedoelen we cookies die door ons, SYNTRA Vlaanderen, op de website geplaatst zijn en beheerd worden.

Daarnaast kunnen derden ook cookies plaatsen, dit zijn third party cookies. Deze cookies worden door hen beheerd en zorgen ervoor dat bepaalde gegevens naar hen worden doorgestuurd. Dit kunnen bijvoorbeeld cookies van sociale media (zoals Twitter of Facebook) of adverteerders zijn.

Door gebruik te maken van onze website en dit te bevestigen via de banner op onze website, geeft u toestemming om cookies te gebruiken.

Daarnaast willen we u erop wijzen dat webbrowsers de mogelijkheid aanbieden uw cookievoorkeuren aan te passen in de instellingen. Meer informatie per webbrowser kunt u vinden in hun helpfunctie:Internet Explorer, Mozilla Firefox, Chrome en Safari. Zij maken het ook mogelijk al bestaande cookies terug te verwijderen.

Hou er rekening mee dat het uitschakelen van cookies tot gevolg kan hebben dat bepaalde functionaliteiten of toepassingen op de website niet of minder goed werken. Essentiële en functionele cookies kunnen niet aangepast worden omdat deze noodzakelijk zijn om onze onlinediensten te kunnen aanbieden.

Logfiles

Naast cookies, verzamelen wij ook statistische informatie in logfiles. Deze anonieme informatie wordt gebruikt voor interne doeleinden, zoals trafiek- en profielanalyse om op die manier het informatieaanbod van de website verder op punt te stellen.

Wij maken hiervoor gebruik van derde partijen, Google Analytics, die details over het surfgedrag registreren, onder andere om het aantal bezoekers, het klikgedrag en de duur van het websitebezoek te achterhalen. Deze informatie wordt alleen verwerkt op een manier die niemand identificeert. Wij doen geen pogingen om de identiteit van de bezoekers van onze website te achterhalen en staan niet toe dat Google Analytics dit doet.

Artikel 3. Bewaren van uw persoonsgegevens

SYNTRA Vlaanderen bewaart en verwerkt deze persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de verwezenlijking van de bovenvermelde doeleinden waarvoor de gegevens worden verzameld.

Meer bepaald worden uw persoonsgegevens in onze systemen bewaard zolang het redelijkerwijs nodig is om onze diensten te kunnen verlenen of om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen.

Wat betreft de nieuwsbrief, worden uw contactgegevens bewaard zolang u ingeschreven bent. Om uit de databank verwijderd te worden kan u zich uitschrijven via de instructies onderaan de nieuwsbrief.

In bepaalde omstandigheden, zoals statistische rapportering, kunnen wij uw persoonsgegevens anonimiseren zodat deze niet langer met u in verband kunnen worden gebracht. In dat geval kunnen wij die informatie gebruiken zonder u daarvan op de hoogte te stellen.

Artikel 4. Doorgifte aan derde partijen

SYNTRA Vlaanderen geeft uw persoonsgegevens niet door aan derden, uitgezonderd medeorganisatoren en externe dienstverleners aan wie wij bepaalde van deze websitediensten uitbesteden, zoals, maar niet beperkt tot, softwareleveranciers en hosting-diensten. Deze dienstverleners (“verwerkers” genaamd) zijn beperkt tot het gebruik van uw persoonsgegevens voor de uitvoering van hun taken en volgens onze instructies.

In geen geval verkoopt SYNTRA Vlaanderen uw persoonsgegevens aan derde partijen, noch mogen deze derden uw persoonsgegevens gebruiken voor eigen commerciële doeleinden.

Deze website bevat ook sociale media-“knoppen” van sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Die laten u toe op deze platformen informatie te delen. Deze widgets worden uitgevoerd en beheerd door de sociale netwerken zelf. SYNTRA Vlaanderen heeft hier dan ook geen verdere controle op. Wij raden u aan de gebruiksvoorwaarden en privacyverklaring van deze sociale netwerken te raadplegen.

We geven uw gegevens niet door aan landen buiten de Europese Economische Ruimte (Europese Unie + IJsland, Noorwegen en Liechtenstein) of aan internationale organisaties. We doen dat mogelijk wel als we gebruikmaken van een grote softwareleverancier of cloud-dienstverlener. In dat geval nemen we alle mogelijke maatregelen om een equivalent beschermingsniveau van uw persoonsgegevens te waarborgen. Dit kan onder meer door het voorzien van bijkomende contractuele waarborgen in de overeenkomst.

Artikel 5. Beveiliging van uw persoonsgegevens (+ vertrouwelijkheid)

SYNTRA Vlaanderen beschikt over een veiligheidsbeleid en procedures om uw persoonsgegevens te beschermen tegen ongeoorloofd verlies, misbruik, wijziging of vernietiging ervan. Daarnaast heeft SYNTRA Vlaanderen een functionaris voor gegevensbescherming (data protection officer, afgekort: DPO) aangesteld, die het correct verwerken van uw persoonsgegevens mee opvolgt.

Wij hebben alles in het werk gesteld om de vertrouwelijkheid, de integriteit en de beschikbaarheid te verzekeren van de informatiesystemen en diensten die persoonsgegevens verwerken. Deze maatregelen betreffen onder meer fysieke en operationele veiligheidsmaatregelen, toegangsbeheer, sensibilisering en vertrouwelijkheidsclausules.

Artikel 6. Uw rechten

In overeenstemming met de AVG, kan u de volgende rechten betreffende uw persoonsgegevens uitoefenen:

Recht op informatie
SYNTRA Vlaanderen verwerkt uw persoonsgegevens in alle transparantie door u te informeren via deze privacyverklaring of via specifieke kennisgevingen op het moment van verzameling van de gegevens. Voor meer informatie kan u steeds contact opnemen met: informatieveiligheid@syntravlaanderen.be.

Recht op toegang
U kan uw persoonsgegevens te allen tijde op eenvoudig verzoek inkijken. U hebt het recht om een kopie op te vragen van de persoonsgegevens die SYNTRA Vlaanderen in het kader van IdeaalDuaal over u bijhoudt. We kunnen een bewijs van uw identiteit opvragen alvorens we aan dergelijke verzoeken kunnen voldoen.

Recht op rectificatie
Indien de persoonsgegevens die SYNTRA Vlaanderen over u bewaart onjuist of onvolledig zijn, hebt u steeds het recht om ons te verzoeken uw persoonsgegevens te verbeteren of aan te vullen.

Recht op gegevenswissing
In bepaalde gevallen hebt u het recht ons te verzoeken om uw persoonsgegevens te wissen. We zullen uw persoonsgegevens zonder onnodige vertraging verwijderen als we geen wettelijke verplichting of dwingende gerechtvaardigde reden hebben om de verwerking ervan verder te zetten.

Recht op beperking van de verwerking
In bepaalde gevallen kan u verzoeken de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken. Dit betekent dat we de gegevens wel mogen opslaan, maar er verder geen gebruik van mogen maken.

Recht op overdraagbaarheid van uw gegevens
Dit recht is enkel van toepassing op de persoonsgegevens die u ons hebt verstrekt, op basis van uw toestemming of voor de uitvoering van een overeenkomst. Wij zullen uw persoonsgegevens in een gestructureerde, gangbare en raadpleegbare vorm ter beschikking stellen om ze aan een andere verantwoordelijke voor de verwerking door te geven of om ze, indien technisch mogelijk, rechtstreeks door ons te laten doorsturen.

Recht van bezwaar
U beschikt over het recht om bezwaar te maken in de gevallen waarin SYNTRA Vlaanderen uw persoonsgegevens verwerkt op basis van een taak van algemeen belang of een taak in de uitoefening van het openbaar gezag. In dat geval zullen wij de verwerking van uw persoonsgegevens stopzetten, tenzij we dwingende en gerechtvaardigde gronden kunnen aantonen.

Daarnaast heeft u steeds het recht om zich te verzetten tegen het gebruik van persoonsgegevens voor doeleinden van direct marketing.

Recht om uw toestemming in te trekken
Wanneer uw toestemming vereist was voor het verzamelen of gebruiken van uw persoonsgegevens, hebt u het recht uw toestemming te allen tijde in te trekken. Dit geldt bijvoorbeeld voor het ontvangen van een nieuwsbrief of de publicatie van gerichte foto’s. Indien u een van deze rechten wil uitoefenen, kan u ons steeds contacteren (zie artikel 8. Contact).

Recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit.
Indien u van mening bent dat SYNTRA Vlaanderen inbreuk heeft gemaakt op de bescherming van uw persoonsgegevens, kan u altijd een klacht indienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/).

Artikel 7. Wijzigingen privacyverklaring

Alle inhoudelijke wijzigingen die we in de toekomst aanbrengen aan deze privacyverklaring gelden vanaf ze op deze pagina worden gepubliceerd. Wij raden daarom aan regelmatig na te kijken of deze informatie bijgewerkt is.

Artikel 8. Contact

Indien u vragen heeft omtrent deze privacy policy, gelieve SYNTRA Vlaanderen te contacteren:

(Laatste versie: 09/01/2018)