Ook zo’n honger naar onze wedstrijd? Dat dachten we al. Daarom laten we cookies achter. Die helpen je altijd makkelijk je weg terugvinden naar onze pagina’s. Meer weten?

21 jan. 2020

De halvefinalisten zijn gekend

Meer dan 100 inzendingen kwamen er op onze oproep om het werkveld en de opleidingswereld dichter bij elkaar te brengen. Daar zijn we uiteraard heel blij om. Na lang delibereren stemde onze jury uiteindelijk deze 12 ideeën naar de halve finale. Zij mogen meedingen naar het hoogste schavotje en de inspiratiereis met imec.istart.

B(IT)e me! - Een game-based leerplatform voor (toekomstige) IT'ers

Merel Tuts

Communicatie is onontbeerlijk in een IT-ontwikkelingsproces. Goede briefings, feedback, inlevingsvermogen, noem maar op. B(IT)e me! is een game-based leerplatform waar IT’ers door een role-playing game hun communicatie skills aanscherpen, iets wat vaak in de opleidingen ontbreekt. Een platform voor bedrijven en freelancers maar ook studenten hoger en secundair onderwijs. Zo maken studenten meteen ook kennis met een carrière in de IT.

Bekijk je job eens door een andere bril!

Carl Boel
Marijn Goosens
Jurgen Hus

Jongeren weten vaak niet helemaal wat een job precies inhoudt, maar een bedrijfsbezoek is een hele organisatie. Dus nemen we studenten mee naar de werkvloer, in virtual reality. Zo zien ze op een innovatieve manier hoe een werkdag eruitziet, leren ze de werkplek kennen en ontdekken ze de inhoud van verschillende jobs (o.a. ploegbaas, HR, veiligheidscoördinator, trainer). Daarnaast kunnen we zo ook de soft skills zoals teamgeest, flexibiliteit en communicatie toevoegen aan de ervaring.

VSimulation@ChildCareEducation

Liselotte Van Ooteghem
Mike Ptacek
Ruben Geldo

Via een slim online spel schotelen we kinderbegeleiders in opleiding heel wat realistische simulaties voor, in een virtuele kinderopvang. Zo leren studenten berekende keuzes maken, in een veilige omgeving. Ze krijgen meteen feedback en de leerkracht kan hun leerproces volgen via learning analytics. Maar ook kinderbegeleiders kunnen zich zo plaats- en tijdsonafhankelijk verder professionaliseren in kritisch reflecteren en probleemoplossend denken.

Logiwiki

Tom Goossens

De logistieke wereld kent veel geheimen. Om studenten en werknemers die zich willen heroriënteren een duidelijker beeld van de sector te geven, bouwen we een digitaal platform. Zie het als een spin-off van een hackathon, waarbij we problemen en vraagstukken voorschotelen. Deelnemers kunnen die in team of apart oplossen en krijgen achteraf feedback. Zo maken we mensen warm voor de logistieke wereld en de supply chain, maar laten we bedrijven uit de sector ook kennismaken met studenten en potentiële werknemers.

NonkelJos

Tom De Cock

NonkelJos is jouw digitale peter, die je maximaal gaat ondersteunen in de periode voor, tijdens en na je eerste werkdag in een nieuwe werkomgeving. Het motto van NonkelJos is: goed begonnen is half gewonnen! Deze mobiele applicatie wordt een digitaal contactpunt tussen alle stakeholders met alle nuttige en belangrijke informatie op één centrale plaats. NonkelJos wordt zo de interactieve verzamelplaats van administratie en informatie voor stagiair, stagebedrijf en school.

Pop-up Agencies

Tom Verbist

Een team van studenten krijgt voor één week een pop-upbedrijfje, compleet met eigen mailbox en visuele identiteit. In de mailbox zit een briefing met een relevante probleemstelling van een echte klant en de uitnodiging om hun oplossing te komen pitchen aan het einde van die week. De klanten komen van een bestaand bedrijf, dat de studenten meteen ook ondersteunt en adviseert. In ruil krijgen ze een frisse kijk en creatieve ideeën. Daarnaast kunnen ze aanstormend talent scouten. Studenten bouwen dan weer aan hun ervaring en netwerk.

To-To (TOol der TOols)

Soraya Van Cauwenberghe
Davy Maes

Er bestaan vandaag al heel wat tools en initiatieven die de opleiding wereld verbinden met het werkveld. Zo veel dat we door het bos de bomen niet meer zien. Het is ook niet altijd meteen duidelijk voor wie de tools juist ontwikkeld zijn. To-To verzamelt alle tools en schotelt de juiste voor op basis van specifieke noden van een bedrijf, school en leerling. Een slimme one-stop-shop dus, die de juiste oplossing koppelt aan de juiste persoon.

Drieluik

Sien Wevers

Vaak zijn een opleiding en de werkplaats onvoldoende op elkaar afgestemd. Drieluik biedt een oplossing. Zowel de school, de student als de onderneming krijgen in de applicatie dezelfde vraag voorgeschoteld. Meerkeuze, open of gesloten; het kan allemaal, telkens afgestemd op de opleiding. Wanneer de drie partijen een vraag beantwoorden, kunnen zij de antwoorden van de anderen zien, om zo te controleren of iedereen op dezelfde golflengte zit.

DITA ROOM (DIscover your TAlents in a room)

Sara Mokhtari
Tairzhan Mullakhunov
Asinat Batsjajeva

De DITA room volgt het concept van een escape room, waarbij studenten verschillende vaardigheden en beroepen kunnen ontdekken. Dit in VR, augmented reality en role play gaming. Al doende krijgen ze zo een beter beeld op welke studierichtingen bij hen passen, maar ontdekken ze ook hun talenten en passies. Bedrijven krijgen dan weer een beter zicht op welk vlees ze in de kuip hebben.

Swiper

Louise Defauw

Swiper gebruikt het principe van de dating app Tinder, maar het verbindt studenten uit het hoger onderwijs met leerlingen uit het zesde middelbaar. Eenmaal gematcht kunnen ze informatie doorgeven, boeken laten inkijken, je begeleiden in een les of hun ervaringen met een studierichting uitwisselen. Zo krijgen zesdejaars een beter zicht op de richting, maar kunnen ze ook met een pak meer zelfvertrouwen starten.

Texidi

Filip Van Doninck

IT is onbekend en onbemind bij jongeren. De mobiele applicatie Texidi wil jongeren spelenderwijs over IT laten leren. Zo bieden we een aantrekkelijke en laagdrempelige intro tot de ICT. Hopelijk kunnen we zo het enorme tekort aan IT-profielen invullen.

DU AWARDS

Nickhail Popelier

De DU Awards worden de Oscars van duaal leren. Werkgevers, scholen en leerlingen die het duaal leren in Vlaanderen naar een hoger niveau tillen, kunnen in de prijzen vallen. Alle partijen samenbrengen in een positieve sfeer en extra publiciteit voor alle betrokkenen kunnen een boost geven aan het concept duaal leren. Dankzij de best practices leggen we het concept ook verder uit bij een breed publiek.